sâmbătă, 8 ianuarie 2022

Etape de parcurs pentru înțelegerea corectă a unei astrograme

 Ar fi cam următoarele etape de parcurs pentru înțelegerea corectă a unei astrograme:

1. Consacrarea roadelor acestei acțiuni lui Dumnezeu. Aici este important să urmărești să-l lași să se manifeste El, să te inspire. Dacă vrei, este o consacrare mai altfel, ori ori. În care depinzi de inspirația de la Dumnezeu. Nu o consacrare formală, în care primești un ok și gata, te apuci să interpretezi. Ai nevoie să fii inspirat de Dumnezeu, să realizezi că, dacă El nu îți oferă această inspirație acum, tu ești cu totul pe lângă înțelegerea corectă a astrogramei, indiferent de ceea ce știi deja teoretic. (asta o spune și David Frawley - că fără grația lui Dumnezeu, oricâtă astrologie ai știi, nu vei înțelege corect o astrogramă). Aceasta este baza, fundalul. Deci este necesar să înțelegi că tu nu știi mai nimic, că ești la dispoziția lui Dumnezeu.

2. Culegerea informațiilor. Dincolo de aceasta, ca să operezi corect cu ceea ce te inspiră Dumnezeu, este important să ai anumite elemente pe care le înțelegi corect, profund, la modul esențial, funcțional. Exact cum „simți” gravitația, ca pe o forță care atrage în jos, ai o simțire și o reprezentare clară a ei, tot așa este necesar să „simți” anumite elemente din astrogramă: zodiile, planetele, aspectele. 


Folosind acest bagaj de înțelegeri esențiale, să vezi ce culegi din acea astrogramă. Nu te uiți la ceea ce nu știi, nu concluzionezi că ai citit nu știu ce într-o carte de astrologie, că un aspect înseamnă ceva. Simți tu, intuitiv ce înseamnă conjuncția Lună Uranus, cunoscând profund ce înseamnă Luna, ce înseamnă Uranus, ce înseamnă conjuncția. Ce spun unii autori ar trebui să fie doar o confirmare, o îmbogățire cu nuanțe cel mult. 

Nu te repezi să concluzionezi, cauți mai întâi înțelesurile profunde, abstracte, din tot ceea ce știi astrologic. Nu interpretezi un grad anarectic dacă nu-l simți, dacă nu l-ai integrat intuitiv superior.

3. Sinteza. După ce ai mai multe idei, din diferite poziții și aspecte, cauți ideea care le „leagă” pe toate acele idei abstracte. Atunci, cu ajutorul grației lui Dumnezeu, conform înțelegerii supramentale, vei putea să înțelegi care este sensul acelei astrograme.

Nu te repezi să concluzionezi nici acum, până când nu vezi dacă acea idee se regăsește în toate aspectele și pozițiile. Dacă da - ai înțeles corect. Dacă nu - atunci aluneci, te-ai repezit și nu ai înțeles corect. Uneori nu înțelegi corect pentru că nu primești inspirație de la Dumnezeu. Și nu primești de la Dumnezeu inspirație din mai multe motive posibile: ora nu este corectă (am avut această situație și eu), nativul nu ți-a cerut să te interesezi  de intimitatea lui, sau a cerut dar doar formal, nu vrea cu adevărat.Sau pur și simplu, ceea ce are el de învățat tu încă nu integrezi spiritual, nu ești la nivelul lui spiritual, nici măcar intuitiv. Atunci nu ai cum să-i înțelegi următorul pas pe care îl are de făcut, când tu încă nu ai ajuns niciodată pe acea potecă a drumului.

Până la urmă, menirea unui nativ nu trebuie confundată cu vocația, cu meseria. Este cu mult mai mult decât ceea ce ar putea face el fizic (familie, carieră, copii), emoțional, mental sau intelectual. Acestea sunt doar elemente exterioare care doar pot ajuta în îndeplinirea menirii, nicidecum să fie ele menirea nativului. 

Pentru că menirea nativului este de fapt asimilarea unei anumite atitudini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu